Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyomorégés enyhítése
  2024-02-24 21:34:44, szombat
 
  A gyomorégés enyhítése egyszerű és olcsó módszerekkel - gyomorégés elleni turmixitalrecepttel

Bizonyára sokan megtapasztalták már a gyomorégés problémáját. Ez egy nagyon kellemetlen emésztési zavar, amikor is a gyomorsav a nyelőcsőbe áramlik, és ez okozza a kellemetlen gyomorégést.

De mi is okozhat gyomorégést?
A probléma hátterében sok minden állhat, többek között oka lehet a dohányzás, a túlevés, a stressz, a szorongás, egyes italok és ételek, bizonyos gyógyszerek és a túlsúly.

Néhány életmódbeli változtatás is sokat segíthet a probléma megszüntetésében. Nagyon lényeges, ha gyomorégéssel küzdünk, hogy elkerüljünk egyes ételeket és italokat. Mi okozhat ilyen emésztési problémát?
Például a szénsavas és a koffeines italok (üdítők, kávé), a bor és egyéb alkoholos italok. A sort színesítik még a fűszeres ételek, mint például a chili, illetve ebbe a csoportba tartoznak még a savas ételek, mint például a citrusos gyümölcsök, a paradicsom és az étcsokoládé. Savat okoznak még a zsíros ételek és a borsmenta is.

Nagyon lényeges, hogyha ezzel a problémával küzdünk, rendszeresen fogyasszunk probiotikumot, ugyanis a baktériumok egyensúlyhiánya is kiválthat gyomorsavproblémát. A probiotikumok javítják a bél egészségét és segítik a bélbarát bélbaktériumok elszaporodását.

A dohányzásról való leszokás is sokat segíthet, merthogy a cigarettában lévő nikotin nemcsak a nyelőcsövet irritálja, hanem elősegíti a gyomorsav visszaáramlását a nyelőcsőbe.

A túlsúly sok szempontból sem ideális, hiszen amellett, hogy rengeteg komoly betegséget okozhat, még a gyomorra is nagy terhet ró, azaz nyomást gyakorol rá, ami szintén elősegíti a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlását.

A túlevés szintén fokozhatja a gyomorra nehezedő nyomást, ami nemcsak a reflux gyakoriságát, hanem annak súlyosságát is fokozhatja.

Jobb, ha elfelejtjük a késő esti étkezést, ha gyomorsavproblémáink vannak, hiszen ez is nagy terhet ró a gyomorra, és fokozza a gyomorégés tüneteit. Ha ilyen gondunk van, vacsorát követően mindig várjunk a lefekvéssel legalább három órát. Illetve az is lényeges, hogy megemelt fejjel, azaz párnán aludjunk, mert így a gyomorsav nem tud visszaáramlani a nyelőcsőbe.

Az almaecet egyes embereknél működik, míg másoknál nem. Ha egy teáskanál almaecetet elkeverünk egy pohár vízben és megisszuk, akkor ezzel csökkenhet a gyomor savassága, azonban nem mindenkinél működik ez a csodaszer.

Az Aloe vera gél belsőleg fogyasztva szintén csökkentheti a gyomorsavat és minimalizálja a gyomorban kialakult irritációt is.

A banán egy alacsony savtartalmú gyümölcs, amely ugyancsak nagyon hatékony lehet a gyomorégés csökkentésében. A banánban található vitaminok megszüntetik a gyomor- és bélrendszeri görcsöket, illetve nagyon hatékonyak lehetnek a savas reflux tüneteinek csökkentésében is.

A szódabikarbóna vízzel elkeverve szintén csökkenti a gyomor savasságát.

Mikor forduljunk orvoshoz?
Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk: mellkasi fájdalom, a széklet színének megváltozása, véres hányás, fogyás, nyelési nehézség.

Az alábbi turmixital is segíthet a gyomorégés tüneteinek csökkentésében.

Gyomorégés elleni turmixital hozzávalói:
1 csésze mandulatej,
fél csésze áfonya,
1 banán,
egy csésze spenót,
egy teáskanál chiamag,
ízlés szerint méz.

Elkészítése:
Készítsük elő az áfonyát, a spenótot és a banánt, majd tegyünk mindent a turmixgépbe. Adjuk hozzá a mandulatejet és a chiamagot, majd turmixoljuk le. Öntsük egy pohárba, ízesítsük mézzel, és már fogyaszthatjuk is.
Forrás : Link

Megjegyzésem : Nálunk a barnára szárított tyúkhúr ( Mecsek tea ) rövid idő alatt helyrehozza a problémát, reflux esetén 10 napig napi 3 dl igen hatásos ) ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, visszaáramlását, egyensúlyhiánya, megtapasztalták, fogyaszthatjuk, elszaporodását, csökkentésében, visszaáramlani, bélbaktériumok, szódabikarbóna, minimalizálja, probiotikumok, gyomorégéssel, probiotikumot, dohányzásról, megszüntetik, cigarettában, csökkentheti, gyakoriságát, bélrendszeri, tapasztaljuk, megjegyzésem, módszerekkel, mandulatejet, megváltozása, rendszeresen, étcsokoládé, elfelejtjük, lefekvéssel, elkerüljünk, súlyosságát, problémával, baktériumok, változtatás, fogyasszunk, gyógyszerek, gyomorégés enyhítése, gyomorégés problémáját, nagyon kellemetlen, nyelőcsőbe áramlik, kellemetlen gyomorégést, probléma hátterében, probléma megszüntetésében, koffeines italok, sort színesítik, fűszeres ételek, csoportba tartoznak, savas ételek, citrusos gyümölcsök, zsíros ételek, problémával küzdünk, baktériumok egyensúlyhiánya,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Bounty krémes  Akik bántanak téged  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tavaszi kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Akarat  Fehér virág  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Png fotel  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png ház  Rátalálsz  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Nem számIt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
gyomorégés enyhítése, gyomorégés problémáját, nagyon kellemetlen, nyelőcsőbe áramlik, kellemetlen gyomorégést, probléma hátterében, probléma megszüntetésében, koffeines italok, sort színesítik, fűszeres ételek, csoportba tartoznak, savas ételek, citrusos gyümölcsök, zsíros ételek, problémával küzdünk, baktériumok egyensúlyhiánya, probiotikumok javítják, bélbarát bélbaktériumok, dohányzásról való, cigarettában lévő, nyelőcsövet irritálja, gyomorsav visszaáramlását, gyomorsav nyelőcsőbe, túlevés szintén, gyomorra nehezedő, reflux gyakoriságát, késő esti, gyomorégés tüneteit, lefekvéssel legalább, almaecet egyes, teáskanál almaecetet, pohár vízben, gyomor savassága, gyomorban kialakult, alacsony savtartalmú, gyomorégés csökkentésében, banánban található, savas reflux, szódabikarbóna vízzel, gyomor savasságát, tüneteket tapasztaljuk, széklet színének, alábbi turmixital, gyomorégés tüneteinek, csésze spenót, teáskanál chiamag, barnára szárított, megszüntetésében, visszaáramlását, egyensúlyhiánya, megtapasztalták, fogyaszthatjuk, elszaporodását, csökkentésében, visszaáramlani, bélbaktériumok, szódabikarbóna, minimalizálja, probiotikumok, gyomorégéssel, probiotikumot, dohányzásról, megszüntetik, cigarettában, csökkentheti, gyakoriságát, bélrendszeri, tapasztaljuk, megjegyzésem, módszerekkel, mandulatejet, megváltozása, rendszeresen, étcsokoládé, elfelejtjük, lefekvéssel, elkerüljünk, súlyosságát, problémával, baktériumok, változtatás, fogyasszunk, gyógyszerek, életmódbeli, nyelőcsövet, szempontból, mindenkinél, gyomorégést, problémáját, kellemetlen, savtartalmú, gyomorsavat, turmixgépbe, helyrehozza, turmixoljuk, elkészítése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.